Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Soorten hoeden

Hoeden zijn veelzijdig kledingstukken. Opeen gegeven moment zal iedereen wel eens een hoed kopen. Ze kunnen namelijk deel uitmaken van een outfit in een bepaalde stijl, maar kunnen ook functioneel zijn. Bijvoorbeeld voor in de bouw of voor een bepaald seizoen of natuurverschijnsel. Zo kunnen petten helpen tegen de zon en mutsen tegen de sneeuw en kou. Hoofddeksels zijn bekend op bijna elke plek van de wereld, maar in elk wereldgebied kunnen ze er natuurlijk wel anders uitzien. In dit stukje gaat het niet zozeer om de verschillende soorten hoeden in verschillende werelddelen, maar wel over verschillende soorten hoeden. Niet elke hoed zal worden behandeld, omdat er zoveel hoeden in de wereld bestaan.

Hoeden voor de zomer/warm weer

In warmer weer geven veel mensen de voorkeur aan voor een hoed of hoofddeksel die bedoeld zijn als zonwering. Dit kan bijvoorbeeld een baseball pet (ook wel een ‘dad hat’ genoemd), truckerpet (lijkt op een baseball pet, alleen zijn deze wat groter en mesh-zijkanten heeft in plaats van dicht katoen), panema hoed (hoed van stro met een lint er omheen), zonnehoed (hoed met een brede, schuin aflopende rand) of vissershoed (alternatief voor de zonnehoed, deze hoed is zachter, kleiner en meer casual) zijn. Al deze hoeden hebben gemeen dat de rand wat groter is dan een gemiddelde hoed en zo de zon gemakkelijk van het gezicht kan afweren.

Minder populaire hoeden

Mocht je ooit een hoed kopen die origineel is en niemand uit je omgeving heeft, misschien is het dan wel een van deze hoeden. Deze hoeden zijn dan misschien wel bekend, maar ze zijn minder voorkomend in het dagelijks leven. Deze hoeden zijn eerder voor speciale gelegenheden, en soms ook te duur om als ‘casual hoed’ door te kunnen gaan. Je zou bij deze speciale hoeden kunnen denken aan een hoge hoed, die vaak wordt gedragen bij dinerkleding. Of een pillendoosjeshoed, die niet meer zo veel terugkomt. Dit is een hoed met een platte bovenkant en rechte zijkanten. Zo kan het zonder rand op het hoofd worden gestut.