Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Elektrisch door de drukke stad

In een drukke stad is het verkeer vaak een doorn in het oog van veel mensen. In het openbaar vervoer is het erg druk en lastig om spulletjes zoals een tas of boodschappen mee te nemen en met de auto betekent rijden in de stad vooral vaak stilstaan. Daarom is een fiets een goed vervoermiddel in een drukke stad.

Fietsen is gezond

Wil je graag iedere dag op weg naar je werk of school toch voldoende beweging krijgen of even lekker uitwaaien van alle beslommeringen van de hele dag? Kier er dan voor een fiets aan te schaffen. Fietsen zijn er in tal van soorten en maten maar ook een stadsfiets kan gekocht worden in een elektrische versie.

Trapondersteuning kan handig zijn

Fiets met bloemen

Net als bij iedere andere e-bike is een elektrische stadsfiets ook ontworpen om je meer ondersteuning te bieden tijdens het fietsen. De fiets werkt met behulp van een accu en hulpmotor die je trapondersteuning in meer of mindere mate kunnen bieden. Zeker bij wat hobbeliger terrein of als het hard waait is de e-bike een goede oplossing om toch snel op de plaats van bestemming aan te komen zonder dat je bekaf bent. Voor gebruik in de stad hoef je zeker niet de duurste e-bike aan te schaffen want je fietst er veelal korte stukjes mee.

Kies een accu waar je wat mee kunt

Een elektrische fiets kan voorzien worden van verschillende types accu’s. Welke je kiest hangt voornamelijk af van wat jezelf prettig vindt maar zeker ook van het doel dat je met je fiets hebt. Tochtjes in de stad zijn in de regel niet zo lang dus als je voor een accu kiest met een wat kleinere actieradius is dat geen gek idee. Deze accu’s zijn vaak ook voordeliger in aanschaf. Je dient ze alleen wel met regelmaat op te laden zodat je er altijd wanneer jij wilt gebruik van kunt maken. Een accu kan op den duur lui worden en om een zo lang mogelijke levensduur te waarborgen is het zaak dat je op de juiste en voorgeschreven manier met de accu omgaat. Zo heb jij er ook het langste plezier van.