Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Sinterklaaspakketten geven in plaats van kerstpakketten

Sinterklaaspakketten

In Nederland vieren meer mensen Sinterklaas dan kerst. Hoe lang dat zo blijft is de vraag maar een ding is zeker: een sinterklaaspakket is misschien leuker om te geven. Sinterklaaspakketten hoeven helemaal niet zoveel te verschillen van kerstpakketten. Het enige verschil is dat je ze cadeau doet aan het begin van december of zelfs eind november. Zo hebben mensen dat mooie pakket in huis voor de sinterklaasviering.

Sinterklaaspakketten

De oorsprong van het kerstpakket

Het kerstpakket stamt uit het begin van de 19e eeuw, toen het bewaren van voedsel in de lange wintermaanden nog niet zo eenvoudig was. In sommige streken was het bij de boerenbevolking de gewoonte om mensen, die langs de deur kwamen om de boer en zijn gezin een zalig kerstfeest te wensen, eten en drinken aan te bieden. Door de jaren heen groeide het uit tot een traditie om mensen eens wat extra’s te geven rondom de feestdagen. Bijvoorbeeld in de vorm van voedsel maar ook verwenproducten. Hiermee konden zij de kerst vieren. Voedselpakketten werden ook vaak gebruikt om juist met de kerstdagen iets op tafel te zetten.

Sinterklaaspakketten

Sinterklaaspakketten doen hetzelfde

Voor mensen die uitsluitend sinterklaas vieren is het dus heel leuk om dat pakket gewoon wat eerder te krijgen zodat ze er hetzelfde mee kunnen doen maar dan tijdens Sinterklaas. Maar je kunt natuurlijk ook de inhoud van het pakket afstemmen op sinterklaas door er chocoladeletters of chocolade munten in te stoppen.