Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Waar moet je op letten bij de aanschaf van kartonnen dozen

Je kunt op heel veel plekken kartonnen dozen bestellen. Met de vlucht van het online shoppen heeft ook de verkoop van verpakkingsmateriaal een flinke vlucht genomen. Aangezien dozen een noodzakelijke investering zijn voor het verzenden van goederen is het van belang dat je de juiste keuze maakt. Als de verpakking niet past bij het product ga je schade krijgen en dat kan flink in de papieren lopen. Ga dus voor kwaliteit in plaats van kwantiteit, zo voorkom je een hoop teleurstelling. Waar je op moet letten bij de aanschaf van dozen leggen we je uit in dit artikel. Zo kies je voortaan de juiste doos voor de juiste producten. Dat scheelt je een hoop zorgen en levert blije klanten op.

Kwaliteit van het karton

De kwaliteit van kartonnen dozen hangt voor een groot gedeelte af van het aantal lagen dat gebruikt wordt. Meestal worden de binnenlagen van karton gevuld met golfkarton voor extra stevigheid. Hoe meer lagen, des te steviger het karton en hoe meer gewicht het karton kan dragen zonder te scheuren. Enkelgolfkarton is geschikt voor het verpakken en verzenden van producten die niet snel beschadigen, niet te zwaar wegen en als je weet dat het vervoer met beleid wordt verzorgd. Heb je meer stevigheid nodig? Kies dan voor een dubbele laag golfkarton. En wil je optimale stevigheid en veiligheid, dan kies je voor drie lagen golfkarton. Dat is bijvoorbeeld aan te raden bij het vervoeren van flessen wijn.

Maat kartonnen dozen

Daarnaast is de maat van kartonnen dozen belangrijk. Die moet niet te groot en niet te klein zijn. Als je een kleine doos helemaal volpropt dat kan de verpakking scheuren of openbreken. Dat is niet wat je wilt. Een te grote verpakking met weinig producten in, is ook niet aan te raden. De producten kunnen gaan schuiven en alsnog beschadigen. Dat kun je oplossen met vulling voor de doos, alleen dat betekent een extra handeling en investering. Je kunt ook een kleinere maat doos gebruiken.

Gewicht van je producten

We gaven het al eerder aan, het gewicht van je producten is een belangrijke pijler bij het vinden van de juiste kartonnen dozen. Hoe meer gewicht er in een doos gaat, hoe steviger de doos moet zijn. De meeste dozen vermelden het maximale gewicht dat ze moeiteloos kunnen dragen. Ga daar niet overheen, want dat is vragen om gedoe. Je kunt beter een wat stevigere doos bestellen dan een doos die te licht is en kapot gaat tijdens het vervoer.

Vervoer kartonnen dozen

Hoe de kartonnen dozen vervoerd worden is een laatste factor, die we in dit artikel willen noemen, die bepaalt wat voor soort het beste past. Als je zelf de dozen vervoert en aflevert weet je hoe er met de dozen wordt omgegaan tijdens het vervoer. Laat je een vervoerder de spullen bij je klanten afleveren dan heb je daar geen zicht op en kan het er wel eens onhandig aan toe gaan. Door een stevige doos te kiezen kan ook ruw vervoer geen kwaad en zorg je er met dit verpakkingsmateriaal voor dat de dozen heel blijven