Mijn cadeau blog!

Alles over de leukste cadeaus!

Wat heb je nodig voor modelbouwen?

Modelbouw is een hobby waarmee je bezig bent met het creëren van replica’s van gebouwen, dieren, auto’s, klokken en widgets. Het materiaal van de replica’s kan verschillen per bouwmodel je hebt bouwmodellen van hout, plastic. Aluminium, klei en karton. Alleen wat heb je precies nodig voor modelbouwen? In dit artikel leg ik uit wat je nodig hebt voor modelbouwen. 

Gereedschap

Het hebben van het juiste gereedschap kan helpen bij het in elkaar zetten van je modelbouw. Vaak staat er bij een bouwpakket al wat er nodig is voor bouwen van modelbouw. Wel is het handig om het volgende gereedschap bij de hand te hebben;

  • Hobbymes

Met een hobbymesje snij je eenvoudig stukjes plastic door die aan het bouwpakket zitten. Het kan ook handig zijn om het materiaal aan te passen als de maat iets te groot is.

  • Pincet

Voor het plaatsen en oppakken van kleine onderdelen is een pincet erg handig.

  • Schuurpapier 

Schuurpapier wordt vaak gebruikt om het materiaal iets netter af te werken. Kijk voor het kopen van het schuurpapier goed naar het materiaal. Het zou zonde zijn als je hierdoor je modelwerk verpest.

  • Lijm 

Lijm is altijd voor het repareren van onderdelen die kapot zijn gegaan. Lijm is niet nodig voor het in elkaar zetten van het modelbouw.

Geduld

Het hebben van geduld is extreem belangrijk bij het in elkaar zetten van modelbouw. Als je dit namelijk te snel of te gehaast doet is de kans groot dat er fouten worden gemaakt of dat er een onderdeel afbreekt. Daarnaast ziet een modelwerk die rustig is gemaakt er strakker uit dan een modelwerk die snel is afgeraffeld. 

Een goede werkplaats

Het hebben van een goed plek om te werken is een belangrijk onderdeel. Zorg ervoor dat je een grote tafel hebt om alles neer te leggen. Wanneer je op een te kleine tafel te werk gaat is de kans groot dat er allemaal onderdelen op de grond gaan vallen. Waardoor vervolgens onderdelen kwijt of kapot raken.